Skip to content

Bacheloroppgave i samarbeid med NTNU, SAPEG og Maintech

Siden i vinter har vi huset 3 studenter fra NTNU. Jonas, (26 år fra Ålesund), Jannike, (27 år fra Ås) og Magnus, (24 år fra Randaberg). Her har de skrevet bacheloroppgave med veiledning fra NTNU og oss i Maintech.

Tittel på oppgaven:
RCM-analyse av en CNC-slipemaskin til grunnlag for utvikling av et tilpasset vedlikeholdsstyringskonsept og en CMMS-prototype.

Så hvordan har livet som student i Maintech vært?

Jonas, Jannike og Magnus - bachelor studenter hos Maintech

Hvorfor valgte de å samarbeide med oss?

Som studenter ved Drift og Vedlikehold fikk vi tidlig et forhold til Maintech fra Tilstandskontrolldagene.
Vi ønsket å utforske muligheten for et samarbeid med Maintech da vi hadde et svært godt inntrykk fra dette, kombinert med selskapets faglige profil og relevans for vår studieretning.

Vi kom i kontakt med Fredrik og Cristian på karrieredagene på NTNU i høst og luftet muligheten for en oppgave med dere, sier Magnus. Han forteller videre i en felles uttallelse at Inntrykket var svært bra og vi ble anbefalt å sende en mail til Kristine. Derfra gikk prosessen fort, og vi følte at vi fikk god hjelp og veiledning til å forme en oppgave som kunne være interessant og lærerikt for både oss og dere. 

Da prosjektet ble iverksatt merket vi en bratt læringskurve som speilet hvordan det praktiske ofte byr på flere problemer enn det teoretiske. Det var mye faglitteratur å gjennomgå for å få et godt utgangspunkt for gjennomføring av RCM-analysen. Her fikk vi tidlig god hjelp fra vår veileder Petter som kom med verdifulle innspill basert på praktisk erfaring og faglig kompetanse. Det var spennende å utøve det vi hadde lært gjennom våre tre tidligere år på NTNU i praksis samt lærerikt å se hvordan teorien og det praktiske tidvis måtte bearbeides for å harmoniseres. Petter har vært veldig god på å gjøre oss oppmerksomme på valgene vi har gjort, samt å dra oss opp når vi kjørte oss fast, og hele tiden motivert og pushet oss, som til slutt resulterte i et svært godt resultat.

Vi har også fått hjelp og innspill fra andre i Maintech med spesiell ekspertise i forskjellige fagområder. Dette har løftet arbeidet til større høyder samt at vi har fått lært mye fra forskjellige perspektiver og fagområder! Vi har også fått faglig veiledning internt fra NTNU som har hatt et større teoretisk fokus. Det har dermed vært veldig verdifult å kunne balansere dette med praktiske erfaringer fra arbeidslivet for å kunne anvende teori på en forsvarlig måte. Dette har gitt arbeidet en god balanse.

 

Student i Maintech.

Vi ble invitert på Maintech-konferansen i vår, noe vi synes var veldig stas. Vi fikk da muligheten til å komme i bredere kontakt med næringslivet, høre på spennende seminarer fra eksperter samt spise mat som fattige studenter ellers bare kan drømme om! 

Vi føler virkelig at vi har blitt tatt godt imot her hos Maintech da vi gjennom hele prosessen har blitt møtt med smil og spørsmål tilknyttet prosessen og livet som student. Ikke minst har vi fått spist uhorvelige mengder is og drukket kaffe på høykant. Var vemodig å takke farvel da vi følte vi hadde blitt en liten del av miljøet på kontoret.

 

Hva skal de nå?  

Jonas har nå begynt i fast jobb hos Aker Solutions fra juni. Jannike har sommerjobb hos SAPEG , som var partner i bachelorprosjektet før hun skal videre på master på NTNU, og Magnus har sommerjobb på NTNU og skal begynne på årsstudium i religionsvitenskap til høsten, før han til slutt skal videre på master.

– Vi takker for gode samtaler, en utrolig lærerik prosess og god oppfølging både faglig og sosialt gjennom hele perioden! 

 

Samarbeid gir nye perspektiv!

Det har vært både hyggelig og svært lærerikt å være veileder for studentene, sier Petter Wanvik i Maintech. Som veileder, blir man utfordret til å se teorien med nye øyne, det å forklare og diskutere fag med andre skjerper egen forståelse og gir ofte et nytt perspektiv på kjente problemstillinger.

Studentenes arbeid har også gitt meg anledning til å reflektere over hvordan teori og praksis møtes, og hvorfor vi gjør ting på bestemte måter i ulike situasjoner.

Det har vært spesielt interessant å se hvordan studentene har koblet det teoretiske fra studiet med våre metoder i praksis. Denne typen samarbeid er verdifull for begge parter, studentene får innsikt i virkelige problemstillinger, og vi får friske blikk og nye innspill på vårt arbei.

-Det har vært en glede å bli kjent med Jonas, Jannike og Magnus. Jeg ønsker dem masse lykke til videre, og regner med at vi møtes igjen innenfor fagmiljøet drift og vedlikehold. Takk for et godt samarbeid!

 

Bildet under viser Jannike, Magnus, Jonas etter de presenterte oppgaven til oss i Maintech.
Med en stolt veileder, Petter, helt til høyre. 

 

Jannike, Jonas og Magnus, sammen med Petter

 

Vi ønsker de alle masse lykke til videre, og gratulerer så mye med A på oppgaven. Dette er solid levert!

 

 

 

Se flere artikler

 

 

 

Her kan du legge inn mer tekst som forteller innholdet ditt under sitatet