Skip to content

Foredragsholdere 2024

Vi samlet ledere og fageksperter i 2024. Her finner du informasjon om foredragsholderne og presentasjonen de holdt.

Torbjørn Saltkjelvik

Torbjørn Saltkjelvik

GC Rieber Vivo Mega

Torbjørn er prosessoptimaliserer med fokus på ML/KI hos GC Rieber VivoMega med fagbrev i kjemi og prosess. Han jobber i dag aktivt med å implementere maskinlæring og KI i produksjon og digitalisering av eksisterende anlegg.

Torbjørn vil presentere viktigheten av effektiv prosesstyring og gi konkrete eksempler på dataanalyse og anvendelse av anomaly modeller som overvåker prosesser i sanntid.


Bilde

Frode Kversøy

Equinor - Gullfaks – Hywind Tampen

Frode har arbeidet 18 år offshore blant annet som driftsleder på Gullfaks før han startet som prosjektleder for Havvind og elektrifisering til Gullfaks . Arbeidet aktivt i lengre tid for energioptimalisering og co2 kutt på feltet. Han representerte Gullfaks lisensen i Hywind Tampen prosjektet og var ansvarlig for oppstart av Hywind Tampen om bord på Gullfaks plattformene.  


Skjermbilde 2023-11-15 135109

Ole Meland

Salmar ASA

Ole er en engasjert leder som brenner for forbedring. Han er prosjektleder og vet hva som skal til for å skape gode team.

Kapteinen

John Hammersmark

John Hammersmark, kjent som Kapteinen fra Kompani Lauritzen, har 23 års bakgrunn fra Forsvaret. 

Betydningen av refleksjon, bevissthet og å drive sin egen utviklingsprosess er viktig. Endring, tillit, ulikhet, verdier, omsorg og redsel er alle eksempler på temaer som påvirker prestasjon, arbeidsmiljø og dermed også resultater.

Hva er det som skal til for at vi selv skal nå våre mål?


Alexander Høiby-1

Alexander Høiby

YARA International

Alexander er VP Digital Production

Digital produksjon forvandler Yara fra en tradisjonell gjødsel-/kjemikalieprodusent til en global industri 4.0-leder – som dekker sine ~30 kjemiske produksjonssteder/gruver.

Han leder DP-teamet som består i dag av ~70 flotte kvinner og menn. Sammen bygger de en bransjeledende bedriftsdataplattform (på AWS), og utvikler eller integrerer digitale produkter/løsninger på toppen.

Stig Are

Stig Are Remmen

YARA International

Stig Are er Engineering Manager for OT & Connectivity i Digital Core Solutions. Her har han hovedansvaret for å muliggjøre datastrømmer fra OT-enheter og systemer i Yaras dataplattform (DPP - Digital Production Platform).

Digital produksjon forvandler Yara fra en tradisjonell gjødsel-/kjemikalieprodusent til en global industri 4.0-leder – som dekker sine ~30 kjemiske produksjonssteder/gruver.


NAF_nett

Mariam Hamzaoui

Norges Automobil-Forbund - NAF

NAF har hatt en endringsreise som består av mange ulike elementer innenfor strategi, kultur og ledelse og struktur. De tror på at folk ønsker å gjøre en god jobb og gjøre den stadig bedre. Tillit, stolthet og fellesskap er tre nøkkelord .

Da må det jobbes med en kombinasjon av tillitsbasert ledelse, sammen med selvledelse som er nøkkelen til å gi deres ansatte handlingsrom til å jobbe mer smidig, både med digitale og analoge løsninger. 


yngve-andreassen-1

Yngve Andreassen

Moelven Industrier

Yngve sitt fundament er

"Hva skal til for at ledere og medarbeidere presterer på sitt beste og skaper enestående resulatter?"

Ynge er siviløkonom fra NHH med fordypning i strategi og ledelse. Han har mye erfaring fra både Forsvaret, Forsvarets Overkommando, og har hatt flere roller i TINE. Nå er han konserndirektør HR & HMS i Moelven.


Sofaprat om anvendelsen av KI

Bertil Helseth_Intelecy

Bertil Helseth

Intelecy

Bertil er en erfaren kybernetikkingeniør med over 20 års erfaring innen industriell IT, automasjon, cybersikkerhet og produktledelse. 

Han er kjent som en visjonær problemløser, drevet av sin lidenskap for teknologi og innovasjon.

Med et unikt perspektiv på bransjen og en nådeløs innsats for forbedring, er Bertil dedikert til å finne innovative løsninger for både Intelecy-ansatte og kunder, og flytter grensene for hva som er mulig.

Alexander Høiby-1

Alexander Høiby

YARA International

Alexander er VP Digital Production

Digital produksjon forvandler Yara fra en tradisjonell gjødsel-/kjemikalieprodusent til en global industri 4.0-leder – som dekker sine ~30 kjemiske produksjonssteder/gruver.

Han leder DP-teamet som består i dag av ~70 flotte kvinner og menn. Sammen bygger de en bransjeledende bedriftsdataplattform (på AWS), og utvikler eller integrerer digitale produkter/løsninger på toppen.

odderik_150218_001-Edit_fullsize

Odd Erik Gundersen

Aneo

Odd Erik er Chief AI Officer i Aneo hvor han er ansvarlig for AI-strategi og utvikling av AI-systemer i Aneo og leder avdeling for AI- og produktutvikling. I tillegg er jobber han som førsteamanuensis på NTNU med forskning og undervisning i kunstig intelligens.


Morten Finnfjord_nett

Morten Mæland Bakketun

Finnfjord

Finnfjord er en av verdens mest energieffektive og miljøvennlige produsent av ferrosilisium. Vi jobber hele tiden mot å bli verdens første CO2-frie ferrosilisiumprodusent. 

Morten  Mæland Bakketun er leder for mekanisk  avdeling hvor de har måtte tenke nytt for å forbedre sitt eget arbeid. Smelteverksindustrien er ofte kjennetegnet av rigide kulturer med lange dype røtter. Her vil de dele av sine erfaringer og utfordringer forbundet med det å introdusere nye måter å jobbe på, og arbeid med å forbedre eksisterende prosesser.


FG_linkedin

Fredrik Grimsby

AkerBP

Fredrik Grimsby er Operations Manager - Vedlikehold i Aker BP. Hans ansvar omhandler vedlikeholdsprosessen , turnaround og SMART spesialisert vedikehold.

Fredrik har over 18 års erfaring fra olje og gassindustrien i Norge og internasjonalt med bred erfaring fra ulike engineering-, bore og operatørselskap. Hans erfaring omfatter lederansvar innenfor drift og vedlikehold knyttet til prosessforbedring, standardisering og forretningstransformasjon og har i løpet av de siste 10 årene vært sentral i utviklingen av vedlikeholdsstyringen i drift i Aker BP. Nå er Fredrik leder for Vedlikeholdsfunksjonen i selskapet som støtter både felt i drift og nye store utbyggingsprosjektene.

 

lauren_nett

Lauren Webster

AkerBP

Lauren Webster jobber som Senior prosess og forbedringsekspert i Aker BP. Hun jobber på tvers av organisasjonen for å støtte dem i å identifisere, prioritere og levere forbedringsprosjekter med et fokus på digitalisering. 

Hun har bakgrunn fra forretningsanalyse og transformasjon og har jobbet med endrings- og forbedringsprosjekter i Aker BP siden 2016. De siste 18 månedene har hun vært programleder for Core Integration Program / Grieg om Bord, som har hatt som mål å overføre Edvard Grieg til Aker BPs kjernesystemer og prosesser – inkludert SAP PM.


DSC01602-Enhanced-NR_nett

Sondre Halden

Pelagus 3D

Sondre Halden jobber både som Customer Success Manager i Pelagus 3D og som Project Manager AM South i NorSea Logistics.

Han har bakgrunn fra olje og gass industrien i Eureka Pumps som teknisk leder for pumper og utvikling av 3D printing som satsningsområde i selskapet. Nå er han i Pelagus 3D hvor han bruker sitt nettverk og tekniske kompetanse for å støtte OEM'ene og sluttbrukerne med å implementere 3D printing og on-demand verdikjeder. Sondre jobber også for NorSea med utviklingen av 3D print/On-demand senteret AM South.


Sverre_nett

Sverre Gagnat

Gagnat & Kvamme AS

Sverre har skrudd på jagerfly, fordypet seg i RCM, vedlikeholdsstyring, jobbet som konsulent,  forvaltet norsk infrastruktur, og leder nå den norske speilkomitéen for Asset Management (SN/K 536). Dette er en fyr som brenner for både fag og kunnskapsformidling og han gleder seg stort til å dele kunnskap som begeistrer på årets Maintech-konferanse.

Stian_nett

Stian Virik Kvamme

Gagnat & Kvamme AS

Stian har over 20 års erfaring med vedlikehold/vedlikeholdsstyring og forvaltning av infrastruktur. Han har lang fartstid med oppsett av ERP-system med hovedvekt på funksjonell struktur innenfor vedlikeholdsprogram og planlegging. Han har jobbet mye med levende RCM og deltar som deputy convener i (ISO/TC 251). Sammen med Sverre brenner  han også for fag og kunnskapsformidling og ser frem til å kunne dele erfaringer og kunnskap med likesinnede.


Mona Åsgård_nett

Mona Åsgård

Trondheim Kommune - Granåsen Idrettspark

Mona har de siste fem årene ledet arbeidet med utbygging av Granåsen idrettspark til Ski-VM i 2025. Hun har bakgrunn som sivilarkitekt med 17 års fartstid i privat sektor og deretter de siste 10 årene jobbet som prosjektleder i Trondheim kommune.


Johnny Stieger_nett

Johnny Stieger

SKF

Johnny har en sterk bakgrunn når det kommer til vedlikehold, han har jobbet som produksjonssjef, kvalitetssjef i Service og som Maintenance Manager for SKFs fabrikker i Gøteborg. Deretter har han hatt ansvar for hvordan SKF skal jobbe med vedlikehold i sine fabrikker globalt.

Han har også vært ansvarlig for tjenesteleveranse innen EMEA hvor hele SKFs portefølje ngående hvordan vi hjelper våre kunder med tilstandsbasert vedlikehold er inkludert. Her er alt inkl fra montering/demontering, opplæring, sikre målløsninger for våre kunder og digitaliserer all data fra et «asset»-perspektiv.


Arnt_nett2

Arnt Rokstad

Prevas

Arnt Rokstad er en erfaren Senior EAM konsulent som har vært en del av Prevas siden april 2022. Med 16 år i SalMar Farming, hvor han fungerte som "superbruker" på HxGN EAM med ansvar for utrulling av systemet på 67 lokaliteter, 67 forflåter, 100 arbeidsbåter og 100 lettbåter, har Arnt opparbeidet seg en omfattende ekspertise innenfor drift og vedlikehold av virksomhetskritiske ressurser.

I Prevas bruker han sin ekspertise til å drive implementering, endringer og optimalisering hos eksisterende kunder. Med sin omfattende erfaring og lidenskap for å levere effektive løsninger ser han frem til å dele dette med alle deltagere.

Paul_nett

Paul Kristensen

Rana Gruber ASA

Paul har jobbet hos Rana Gruber siden 2011 og hatt forskjellige funksjoner. I dag jobber  han som vedlikeholdsplanlegger i oppredningsverket.

Paul er en stor tilhenger av faktabaserte beslutninger og datadrevet forbedringsarbeid. En av suksessfaktorene for å lykkes med dette, er nettopp et godt kalibrert system for registrering og uthenting av data. 


Skjermbilde 2024-03-05 162728-1

Emma Stein

Revolve

Emma er sponsoransvarlig i studentorganisasjonen Revolve NTNU. Her arbeider hun med utviklingen av Revolves overordnede kommersielle strategi, samt oppfølging av sponsoravtaler. Men i hverdagen er hun på siste året av en grad i Økonomi og Administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen, med fokus på forretningsutvikling og strategi.