Dørene åpnes om:
Årets utstillere:
Kunnskap, kontakter og kaffe!
Ta turen innom utstillerne under årets konferanse og skap verdifulle forbindelser.
Program
Tirsdag 1. april 2025
Hovedscene
fra kl. 10:00 – 14:00
Parallelle fagsesjoner
fra kl. 14:00 – 16:30
(Les mer om fagsesjonene nederst i programmet.)
Kveldsarrangement
fra kl. 18:30
10.00 – 10.15
Velkommen til Maintech jubileums-konferanse 2025!
I 25 år har vi delt verdiskapende vedlikeholds-kompetanse, erfaringer og truffet nye relasjoner og kontakter.
Dette skal vi også gjøre i år – vi gleder oss til å sette i gang!
10.15 – 10.55
Bjørn Tore Markussen - Forsvaret
Bjørn Tore Markussen er Teknologi- og IKT Direktør for Forsvaret med bakgrunn fra krigsskolen Linderud og 10-års forsvarskarriere. Han er også utdannet fra universitetet i Tromsø, med videreutdanningsprogrammer fra Berkley, Insead og IMD. De siste 20 årene har Bjørn Tore jobbet fra hele verden og innehatt ulike lederstillinger som CEO for Aker og World Economic Forums Havteknologisenter Hub Ocean, Konserndirektør for Teknologi, Innovasjon og Forretningsutvikling i Sparebank1 Nord-Norge og i CapGemini. Fra 2016 jobbet han som Managing Director i DNV - hvor han ledet oppbyggingen av DNV GLs industrielle dataplattform veracity.com. I tillegg har han erfaring fra ulike styreverv innen shipping (Torghatten), Energi (Equinor) Akademia og Finans. Han ble i 2018 rangert av Lloyds List som en av topp 10 globale teknologiledere innenfor maritim og offshore industri.
12.00 – 12.45
Edmond Yang
Edmond gir en gjennomgang av dagens status for generativ AI – hva teknologien kan og ikke kan levere. Gjennom en «state of the union» avdekker han muligheter, begrensninger og vanlige misforståelser. Foredraget inkluderer konkrete kommersielle bruksområder og inspirerende eksempler som viser hvordan generativ AI kan skape verdi i praksis. Myter blir avslørt, og deltakerne får innsikt i hvordan teknologien kan utnyttes strategisk og realistisk.
Edmond Yang er en tverrfaglig visuell designer og entreprenør med over 20 års erfaring. Basert i Norge har han samarbeidet med merkevarer som Nike, Universal Music, Helly Hansen og Alan Walker. De siste to årene har han fokusert på generativ AI for å optimalisere og effektivisere kreative prosesser. Edmonds sosiale medievideoer har samlet over 350 millioner visninger og har blitt omtalt i blant annet Daily Mail, New York Post og Yahoo.
13.00 – 14.00
Britannia sin fantastiske lunsj
Lunsj i nydelige Palmehaven som gjentatte ganger er kåret til Norges beste hotellfrokost. Her får vi en fantastisk lunsj med mye lokale råvarer i varme og kalde retter samt et spektakulært dessertbord.
14.00 – 14.15
Sesjon 1: Kultur for teknologi (Dag 1)
Introduksjon til sesjonen
Jahn Olav fra Maintech vil lede oss gjennom programmet for denne sesjonen
14.15 – 14.45
Sesjon 1: Kultur for teknologi (Dag 1)
Tommy Dahlen – Arntzen de Besche
«Og så da - hva med data?»
Tommy vil gi en introduksjon til ulike problemstillinger som oppstår i møtet mellom leverandører, kunder og samarbeidspartnere når man skal regulere eierskap og rett til bruk av «data».
«Data» har vært utpekt som det vi skal leve av «etter olja» helt siden 90-tallet, men vi har fremdeles altfor mye ugjort rundt håndteringen av disse problemstillingene. Gjennom praktiske eksempler vil Tommy gi en oversikt over hvordan de ulike aktørene kan posisjonere seg for å få størst mulig handlingsrom og kontroll med bruken av egne og andres data for å fremme sine forretningsmessige mål.
Tommy har over 20 års erfaring som rådgiver for teknologi- og kunnskapsbedrifter, utdanningsinstitusjoner og industrielle aktører. Han har også vært ansatt som universitetslektor ved NTNU, med et særlig ansvar for masterstudenter på NTNU School of Entrepreneurship. Han bistår både nasjonale og internasjonale virksomheter innenfor en rekke industriområder knyttet til beskyttelse og kommersialisering av immaterielle rettigheter (IP), slik som patenter, varemerker, design, forretningshemmeligheter mv. En vesentlig del av arbeidet de siste årene har vært knyttet til programvareutvikling, maskinlæring og bruk av KI i industrielle prosesser, med et særlig søkelys på eierskap og forvaltning av «data».
16.00 – 16.30
Sesjon 1: Kultur for teknologi (Dag 1)
The Assessment Company
– det handler om å ha de rette menneskene på plass, med kompetansen og tilpasningsevnen til å møte fremtidens krav.
Lone og Silje er dedikerte konsulenter som skal snakke om hvordan man skaper en lærende og verdibasert organisasjonskultur som setter menneskene i sentrum og skaper indre motivasjon for nødvendig teknologisk endring. Sammen sørger de for at organisasjoner ikke bare tilpasser seg fremtiden, men leder den.
Teknologisk utvikling krever mer enn bare verktøy og systemer. Hvordan finner man kompetansegapet i bedriften i dag, slik at man rekrutterer de riktige menneskene som kompletterer laget for å nå bedriftens fremtidsvisjoner?
14.00 - 14.15
Sesjon 2: Teknologi - i dag og for fremtiden (Dag 1)
Introduksjon til sesjonen
Grethe som avdelingsleder for Material & Inspeksjon vil lede oss gjennom programmet for denne sesjonen.
14.15 – 14.45
Sesjon 2: Teknologi - i dag og for fremtiden (Dag 1)
MOMEK Group
MOMEK Group`s eventyrlige reise med Innovasjon som kollektiv prestasjon
- Roboter i drift for operasjon av smelteovner.
Alexander og Roger kommer og viser oss MOMEK sin reise og hvordan de skal fortsette sin satsning fremover. Med en vekststrageri basert på åpen innovasjon, har de laget nye produkter gjennom sterk involvering fra ansatte og samarbeidspartnere. Vi får også se eksempel på hvordan de bidrar til å gjøre industrien grønnere og smartere.
Alexander Johansen er CEO i MOMEK Services og er sterkt involvert i innovasjon og produktutvikling.
Johansen har jobbet i MOMEK i over 20 år i en rekke ulike posisjoner, både operativt og på ledernivå.
Roger Skatland er konsernsjef i MOMEK Group. Skatland er utdannet Mekatronikkingeniør og lang erfaring med ledelse, innovasjon og utvikling. Han har hatt flere ulike roller i MOMEK Group i over 20 år, og spilt en nøkkelrolle i bedriftens reise fra lokal leverandør til internasjonalt konsern.
16.00 – 16.30
Sesjon 2: Teknologi - i dag og for fremtiden (Dag 1)
Åse Louise Rolfsøn Skogø – Forsvaret
Hvilke muligheter ser Forsvaret i Additive Manufacturing ?
(3D printing)
Forsvaret har behov for tilgang på mange ulike reservedeler for å opprettholde teknisk og operativ tilgjengelighet på sitt materiell, og mange av disse systemene begynner å nå en alder der tilgang til deler er utfordrende eller svært kostbart.
Det er her Forsvaret ser på Additive Manufacturing (AM) som en forsyningskilde for disse systemene, slik at operativ evne kan opprettholdes.
Åse Louise Rolfsøn Skogø er utdannet siviløkonom og har en lang erfaring som leder innen logistikk i det private næringsliv. De siste 8 årene har hun jobbet i Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) hvor avdelingen hennes blant annet har ansvar for å ivareta digitalisering av logistikken.
14.00 – 14.15
Sesjon 3: Sviktmoder, grunnlaget til prediktivt vedlikehold (Dag 1)
Introduksjon til sesjonen
Kristine som avdelingsleder for Drift & Vedlikehold vil lede oss gjennom programmet for denne sesjonen.
Velkommen til dag 2
Onsdag 2. april 2025
Parallelle fagsesjoner
fra kl.08.30 – 10:00
Hovedscene
fra kl. 10:30 – 15:00
08.30 - 08.40
Sesjon 1: Kultur for teknologi (Dag 2)
Oppsummering og klar for dag 2
Jahn Olav fra Maintech vil lede oss gjennom programmet for denne sesjonen
08.30 - 08.40
Sesjon 2: Teknologi - i dag og for fremtiden (Dag 2)
Oppsummering og klar for dag 2
Grethe som avdelingsleder for Material & Inspeksjon vil lede oss gjennom programmet for denne sesjonen og starter med en oppsummering.
08.40 – 09.15
Sesjon 2: Teknologi - i dag og for fremtiden (Dag 2)
Aksel Transeth – SINTEF Digital
Dr. Aksel Transeth er en seniorforsker ved SINTEF og har en doktorgrad i robotikk og reguleringsteknikk fra Inst. for teknisk kybernetikk ved NTNU, Norge.
Hos SINTEF jobber Dr. Transeth med forskningsprosjekter og forretningsutvikling innen robotikk og autonomi, inkludert inspeksjon og vedlikehold (I&V), vareproduksjon, søk og redning, transport, olje og gass, romfart og energi. Dr. Transeth koordinerer EU-temagrupper innen I&V i Adra (AI, data og robotikk) og euRobotics, og RINVE i Norge.
Aksel skal snakke om robot på vedlikehold og inspeksjon (RINVE)
08.30 - 08.40
Sesjon 3: Sviktmoder, grunnlaget til prediktivt vedlikehold (Dag 2)
Oppsummering og klar for dag 2
Kristine som avdelingsleder for Drift & Vedlikehold vil lede oss gjennom programmet for denne sesjonen.
10.30 – 11.00
Hycast
Velkommen til ny dag på hovedscenen og til Hycast – Norges smarteste industribedrift 2024!
Hycast er en ledende teknologibedrift innen aluminiumstøperier, kjent for sine helautomatiserte løsninger som gir tryggere produksjon og produkter av overlegen kvalitet. Med over 30 år som pionér innen innovasjon og tett samarbeid med forskningsmiljøer, har de satt standarden for fremtidens støperiteknologi.
11.00 - 11.30
NSM - Nasjonal sikkerhetsmyndighet
For å mestre datamaskiner, digitalisering og cyberspace, må vi forstå oss selv, våre behov og hvordan vi kan ta kontroll over teknologien for vårt eget beste.
Hvorfor er det slik at mange bruker datamaskiner som om de forstår dem fullt ut, mens få faktisk har kompetansen til å håndtere de virkelige utfordringene? Og kan det være at utfordringen ikke ligger i teknologien, men i oss selv?
Jørgen Dyrhaug jobber som seniorrådgiver i NSM og skal snakke om cyber security.
14.00 – 14.40
Michael Stilson
I 2023 logget han og radioprofil Sven Bisgaard Sundet av sosiale medier og smarttelefoner i ett år. Erfaringene resulterte i NRK-dokumentaren Avlogga og boken Pålogga livet, en inspirerende fortelling om hvordan det er å leve uten konstant skjermbruk. Hva skjer egentlig når vi kobler av og gir slipp på det digitale?
Michael Stilson er en norsk forfatter, dramatiker og tidligere profesjonell fotballspiller, kjent for sine ungdomsbøker om fotball og identitet. Han debuterte med Bare spille ball (2018), som vant Uprisen og Trollkrittet (debutantprisen for norske barne og ungdomsbokforfattere). Michael har siden skrevet Alene gjennom (2020) og Laget mitt (2022). Stilson har også skrevet TV-manus og spilt seg selv i NRK-serien Heimebane.
14.40 – 15.00
Oppsummering og avslutning
Vi takker alle deltakere og samarbeidspartnere for deres unike bidrag til konferansen 2025. Vel hjem!
Årets fagsesjoner:
Kultur for teknologi
Vi ser nærmere på hvordan mennesker, kultur og organisasjonsstrukturer må tilpasse seg for å møte kravene til en stadig mer teknologisk fremtid.
Foredragene vil utforske hvilke endringer som kreves i organisasjonskulturen, hvordan vi kan bygge fleksibilitet og tilpasningsevne hos ansatte, samt hvilke nye kompetanser og ferdigheter som vil være avgjørende.
Sesjonen vil fremheve viktigheten av å ivareta og utvikle menneskelige ressurser som en kjernekomponent, for å lykkes med teknologi-integrerte arbeidsmiljøer.
Dag 1
fra kl. 14.00 – 16.30
Dag 2
fra kl. 08.30 – 10:00
Teknologi i dag, og for fremtiden!
I denne fagsesjonen vil vi fokusere på ny teknologi som tas i bruk nå, og som vil være relevant og videreutvikles de kommende årene.
Bli med for å høre hvordan teknologiutvikling kan være med på å oppnå effektiv og sikker drift for norsk industri, med menneskelig kontroll.
Dag 1
fra kl. 14.00 – 16.30
Dag 2
fra kl. 08.30 – 10:00
Sviktmoder, grunnlaget til prediktivt vedlikehold!
"Alle" snakker om prediktivt vedlikehold, men hvorfor kan vi ikke snakke om prediktivt vedlikehold uten å forstå sviktmoder?
Bruk av AI, maskinlæring, dashbord og tilstandsovervåking betyr derimot lite hvis du ikke virkelig forstår utstyret ditt og dine kritiske sviktmoder.
Bli med og lær mer om hvorfor ny teknologi kan gi nye muligheter for å varsle om svikt før det inntreffer.
Dag 1
fra kl. 14.00 – 16.30
Dag 2
fra kl. 08.30 – 10:00
Velkommen til Maintech
Jubileumskonferanse 2025